Morotskaka

Ingredienser
4 ägg
4 dl socker
150 g smält smör
6 dl rivna morrätter
2 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker

Glasyr
70 g rumstempererat margarin
120 g philadelphiaost
2,5 dl florsocker

Gör så här:
Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna för sig. Smält smöret. Riv morötterna. Blanda ner allt tillsammans och häll upp i en långpanna som är täckt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca: 20 min.

När kakan svalnat, rör samman glasyren med elvisp och bred på. Täck med kokosflingor.

Populära artiklar.



Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »