Lavendelskorpor

771

Ingredienser
120 g sötmandel
2 ägg
2 dl socker
2-3 msk lavendelblommor (Går att köpa burk på apoteket)
1 tsk salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad
1 äggvita till pensling

Gör så här:
Rör ihop lavendelblommorna med sockret. Balnda sedan lavendelsockret med ägg och salt, hälften av mjölet och bakpulvret.
Hacka choklad och mandel ganska grovt, så att bitarna syns, och rör ner i smeten.
Blanda i resten av mjölet för att få den smidigare. Rulla ut till längder, lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med äggvita.

Grädda i knappt 200 grader i 15-20 minuter.
Skär längderna till skorpor, vänd dem på sidan och torka dem i 100 grader i 30-40 minuter.

DELA
Föregående artikelKokostoscakaka
Nästa artikelLimemuffins med kolasås