Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Lavendelskorpor

Ingredienser
120 g sötmandel
2 ägg
2 dl socker
2-3 msk lavendelblommor (Går att köpa burk på apoteket)
1 tsk salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk blockchoklad
1 äggvita till pensling

Gör så här:
Rör ihop lavendelblommorna med sockret. Balnda sedan lavendelsockret med ägg och salt, hälften av mjölet och bakpulvret.
Hacka choklad och mandel ganska grovt, så att bitarna syns, och rör ner i smeten.
Blanda i resten av mjölet för att få den smidigare. Rulla ut till längder, lägg på plåt med bakplåtspapper och pensla med äggvita.

Grädda i knappt 200 grader i 15-20 minuter.
Skär längderna till skorpor, vänd dem på sidan och torka dem i 100 grader i 30-40 minuter.

Populära artiklar.

Annons


Vad säger namnlagen?

Namn Sedan den 1 juli 2017 finns det en ny namnlag i Sverige. Namnlagen reglerar i Sverige boende svenska medborgaren skyldigheter och rättigheter rörande personnamn. Det

Läs artikeln »
Stäng meny