Ca 8 st
Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
100 g smält smör
Kokostäcke:
6 dl kokos
1 smk vaniljsocker
100 g rumsvarmt smör
3 dl socker
Rivet skal av en citron
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Smörj och bröa en långpanna ca 25×30 cm
Smält smöret. Vispa ägg och socker till vitt skum.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner det i ägg-sockerblandingen. Rör ner det smälta smöret.
Grädda kakan i nedre delen av ugen ca 20 min.
Gör under tiden kokostäcket.
Vispa sockret och smöret. Vispa ner det rivna citronskalet, vaniljsockret och kokosen.
Lägg på kokosblandingen på kakan och grädda i ytterligare ca 5-10 min tills kakan har en gyllenbrun färg.