Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Saras rulltårtstårta

10 personer

Ingredienser
1 färdig rulltårta ca: 250 g
3 dl grädde
1 dl socker
½ dl vatten
5 gelantinblad
2 ½ dl passerade hallon

Gör så här:
Tag en färdig rulltårta ca 250g och skär den i skivor. Tag en bunke ca 2 liters och täck insidan av bunken med gladpack. Täck sedan plasten med rulltårteskivorna.

Vispa grädden och lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.

Lägg äggulorna, socker och vatten i en rostfri kastrull. Vispa kraftigt och värm försiktigt tills det börjar tjockna. Ställ genast kastrullen i ett iskallt vattenbad. Fortsätt vispa tills smeten är helt kall.

Tag upp gelentinet och krama ur det mesta av vätskan. Smält det i en kastrull och tillsätt det till äggsmeten. Vänd ner de passerade hallonen och sist den lätt vispade grädden. Häll upp smeten i bunken med rulltårtsskivorna och ställ den i frysen i fem timmar.

Om den varit fryst länge kan den behöva tina ca fyra timmar innan servering. Stjälp upp den på ett fat, ta bort gladpacket och låt den tina i kylskåpet.

Populära artiklar.

Annons


Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »

Ordlista

En del ord i kyrkans värld kan kännas främmande. Vad är egentligen ett kor? Och vad menas med välsignelse? Här följer en lista över ord

Läs artikeln »
Stäng meny