10 personer
Ingredienser
1 färdig rulltårta ca: 250 g
3 dl grädde
1 dl socker
½ dl vatten
5 gelantinblad
2 ½ dl passerade hallon
Gör så här:
Tag en färdig rulltårta ca 250g och skär den i skivor. Tag en bunke ca 2 liters och täck insidan av bunken med gladpack. Täck sedan plasten med rulltårteskivorna.
Vispa grädden och lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 min.
Lägg äggulorna, socker och vatten i en rostfri kastrull. Vispa kraftigt och värm försiktigt tills det börjar tjockna. Ställ genast kastrullen i ett iskallt vattenbad. Fortsätt vispa tills smeten är helt kall.
Tag upp gelentinet och krama ur det mesta av vätskan. Smält det i en kastrull och tillsätt det till äggsmeten. Vänd ner de passerade hallonen och sist den lätt vispade grädden. Häll upp smeten i bunken med rulltårtsskivorna och ställ den i frysen i fem timmar.
Om den varit fryst länge kan den behöva tina ca fyra timmar innan servering. Stjälp upp den på ett fat, ta bort gladpacket och låt den tina i kylskåpet.