Jordgubbstårta

8 personer

Ingredienser
3 ägg
1 äggvita
200 g socker
125 g vetemjöl
750 g färska jordgubbar
250 g kvarg eller kesella
1 tsk äkta vanilj
1 tsk florsocker
15 g skalade pistagenötter med innerskalet borttaget, tunt skivade.

Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Olja en form som är ca 22 cm i diameter. Klä bottnen med smörpapper. Lägg äggen och äggvitan i en stor skål tillsammans med 125 g av sockret.
Vispa i 7 minuter. Blanda ner mjölet genom att sikta ner det. Lägg det i en sil och sikta ner det genom att slå lätt på silen. Blanda försiktigt med hjälp av en slickepott. Häll smeten i formen och grädda i 25-30 min tills den är ljusbrun.
Låt den svalna en liten stund och stjälp över den på ett fat. Låt den svalna helt.
Skiva 500 g av jordgubbarna och lägg dem i en skål med 50 g av sockret. Blanda väl och låt stå i 1 ½ timme. Blanda kvargen med resten av sockret och vaniljen.

Skär tårtbottnen i två delar. Lägg den undre halvan på ett fat. Lägg hälften av de skivade jordgubbarna och saften ovanpå. Bred därefter på kvargen. Lägg resten av jordgubbarna ovanpå kvargen. Lägg den övre delen av tårtan ovanpå. Låt stå i kulen i minst 4 timmar eller längre. Tag de resterande jordgubbarna och skiva dem tunt. Garnera tårtan med dessa och sikt florsocker över tårtan och strö över de skivade pistagenötterna.

Populära artiklar

Tips på dopgåva

(Sponsrade länkar, reklam)Vad säger namnlagen?

Namn Sedan den 1 juli 2017 finns det en ny namnlag i Sverige. Namnlagen reglerar i Sverige boende svenska medborgaren skyldigheter och rättigheter rörande personnamn. Det

Läs artikeln »