Chokladmoussetårta

Ingredienser
Botten
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk kakao

Fyllning
150 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 msk kallt kaffe
1 msk konjak (kan uteslutas)
2 dl vispgrädde

Garnering
50 g  riven blockchoklad
rostad flagad sötmandel

Gör så här:
Riv mandelmassan, tillsätt ägg och rör ihop det till en jämn smet.
Tillsätt kakao. Klä den runda formen med bakplåtspapper. Var noggrann. Häll i smeten och bred ut den. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15-20 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den och avlägsna papperet.

Smält blockchokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen. Tillsätt därefter kallt kaffe och eventuellt konjak om så önskas.

Vispa vitorna till fast skum och vänd ned dem i smeten. Vispa grädden och rör ned den sist.  Lägg tillbaka den kalla tårtbottnen i formen och häll i chokladmoussen. Täck formen och ställ i frysen i minst 4-5 timmar.

Servera kakan lätt tinad. Låt formen stå täckt i kylskåp i ca 45 minuter eller lägg upp tårtan på fat och servera efter ca 15 min. garnera med flagnad blockchoklad och mandel.

Populära artiklar.



Vinterdukning

Här låter vi pepparkaksgumman vara servettring. Kvist av bukbom. Brudslöja och krysantemum Det vita blockljuset är dekorerat med en bit tårtpapper och en bokmärksängel. Rota

Läs artikeln »