Ingredienser
Botten
200 g mandelmassa
2 ägg
1 msk kakao
Fyllning
150 g mörk blockchoklad
3 ägg
2 msk kallt kaffe
1 msk konjak (kan uteslutas)
2 dl vispgrädde
Garnering
50 g riven blockchoklad
rostad flagad sötmandel
Gör så här:
Riv mandelmassan, tillsätt ägg och rör ihop det till en jämn smet.
Tillsätt kakao. Klä den runda formen med bakplåtspapper. Var noggrann. Häll i smeten och bred ut den. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 15-20 min. Låt kakan svalna och stjälp upp den och avlägsna papperet.
Smält blockchokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner en gula i taget i chokladen. Tillsätt därefter kallt kaffe och eventuellt konjak om så önskas.
Vispa vitorna till fast skum och vänd ned dem i smeten. Vispa grädden och rör ned den sist. Lägg tillbaka den kalla tårtbottnen i formen och häll i chokladmoussen. Täck formen och ställ i frysen i minst 4-5 timmar.
Servera kakan lätt tinad. Låt formen stå täckt i kylskåp i ca 45 minuter eller lägg upp tårtan på fat och servera efter ca 15 min. garnera med flagnad blockchoklad och mandel.