Ingredienser
Botten
125 g mörk blockchoklad
125 g margarin
1,5 dl starkt kaffe
4 stora eller 5 små ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Kräm
2,5 dl florsocker
75 g smör eller margarin
1 ägg
125 g mörk blockchoklad
2 msk vatten
Gör så här:
Smörj och bröa en stor rund form, ca 25 cm som rymmer ungefär 2,5 liter. Helst med löstagbara kanter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält blockchoklad och margarin i en kastrull, tillsätt kaffe och låt svalna.
Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt vetemjöl och bakpulver väl siktat tillsammans. Rör ner den avsvalnade chokladsmeten och häll i formen.
Grädda i 40 minuter.
Låt kakan vila en stund innan formen försiktigt tas av och kakan vänds upp och ned. Bottenplattan tas försiktigt av.
Till krämen: Rör siktat florsocker med smör till en jämn smet. Smält blockchoklad och vatten och rör i. Bred chokladsmeten på tårtan, glöm inte kanterna.