Dela artikeln

Dela på facebook
Facebook
Dela på linkedin
LinkedIn
Dela på twitter
Twitter
Dela på email
Email

Lindas chokladtårta

Ingredienser
Botten
125 g mörk blockchoklad
125 g margarin
1,5 dl starkt kaffe
4 stora eller 5 små ägg
3 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Kräm
2,5 dl florsocker
75 g smör eller margarin
1 ägg
125 g mörk blockchoklad
2 msk vatten

Gör så här:
Smörj och bröa en stor rund form, ca 25 cm som rymmer ungefär 2,5 liter. Helst med löstagbara kanter.
Sätt ugnen på 180 grader.
Smält blockchoklad och margarin i en kastrull, tillsätt kaffe och låt svalna.

Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt vetemjöl och bakpulver väl siktat tillsammans. Rör ner den avsvalnade chokladsmeten och häll i formen.
Grädda i 40 minuter.
Låt kakan vila en stund innan formen försiktigt tas av och kakan vänds upp och ned. Bottenplattan tas försiktigt av.

Till krämen: Rör siktat florsocker med smör till en jämn smet. Smält blockchoklad och vatten och rör i. Bred chokladsmeten på tårtan, glöm inte kanterna.

Populära artiklar.

Annons


Namnstatistik

Namnstatistiken baseras på de uppgifter om folkbokförda som Skatteverket lämnar till SCB. Statistiken om nyfödda namngivna publiceras omkring 20 januari och avser de nyfödda vars

Läs artikeln »
Stäng meny